Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 januari, 2020 - 06:12Uppdaterad: torsdag, 23 januari, 2020 - 09:43
  • Den medicinska rehabiliteringen har enligt Handikappförbundet försämrats. Foto Ida Jansson

"Medicinska rehabiliteringen har försämrats"

Ålands handikappförbund oroar sig över den medicinska rehabiliteringen på Åland.

I en skrivelse till landskapsregeringen skriver de att servicen till patienter försämrades då ÅHS antog riktlinjer från ett dokument med namnet "Rehabiliteringsplaner och medicinsk rehabilitering gällande terapier". Bland annat infördes då en princip om maxantal terapibesök per år, vilket många patienter upplevt har försämrat möjligheten till terapier. Handikappförbundet vill att landskapsregeringen tar ett helhetsgrepp på området medicink rehabilitering och utarbetar en åländsk förordning om medicinsk rehabilitering och uppdaterar de fastställda instruktionerna som redan finns.

Landskapsregeringen svarar handikappförbundet att det i regeringsprogrammet finns sagt att reglerna för medicinsk rehabilitering ska förnyas för att tydliggöra patienternas rättigheter och ansvarsfördelningen mellan ÅHS och Folkpensionsanstalten FPA.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »