Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 maj, 2013 - 14:39Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Många vill bli sjukskötare

Intresset för sjukskötarutbildningen på Åland är mycket stort. Under våren översteg antalet sökande betydligt de 24 platser som finns på utbildningen och det gick tre sökanden per plats. -Jag tror att många lockas av att man säkert vet att man får jobb efter utbildningen, säger Kristina Svedmark, som är studiehandledare och programkoordinator för sjukskötarprogrammet. Hon säger också att många studeranden är sådana som valt att byta bransch och att de är allt mellan 20 och 50 år. Fortsättningsvis är det de kvinnliga studerandena som dominerar. Tia Hellström och Ann Sundman är två studerande och de är övertygade om att jobb finns då de är klara med sin utbildning. -Det är tuffa studier, men det känns bra att få jobba med något där man får hjälpa andra, säger Ann Sundman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »