Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 juni, 2011 - 16:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Många vaccinerar sig mot mässling

Många har låtit vaccinera sig mot mässling sedan ÅHS i början av juni gick ut med uppmaningen att särskilt kvinnor i 30-50-årsåldern och män i samma ålder som inte gjort militärtjänst bör vaccinera sig. Dessa grupper saknar ofta skydd eftersom allmän vaccination mot mässling påbörjades på 80-talet. Dessutom förekommer det just nu mässlingsepidemier på flera olika håll. På Åland har vi ännu inte haft något mässlingsfall, men i riket har 15 mässlingsfall rapporterats hittills i år. I fjol fanns det 30.000 fall i Europa, varav 20 var dödsfall. -Mässling kan ge flera allvarliga följdsjukdomar och om man insjuknar i mässling som vuxen är det vanligt att sjukdomsförloppet blir svårare, säger Birgitta Hermans, klinikchef vid Ålands Hälso- och sjukvård. Den 5 juli anordnas ett allmänt vaccinationstillfälle på hälsocentralerna i Mariehamn och Godby.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »