Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 maj, 2021 - 13:22Uppdaterad: tisdag, 11 maj, 2021 - 15:21

"Maktkamp mellan ägare och tidigare ledning"

Den pågående processen i Ömsen handlar inte om en maktkamp mellan ägarna, men kan ses som en maktkamp mellan bolagets tidigare ledning och dess ägare.
 

Det skriver Trygve Eriksson och Peter Wiklöf i ett pressmeddelande där man tydliggör orsakerna till varför ett fyrtiotal ägare nu kräver en andra bolagsstämma.

- Vi har gjort det med anledning av att Ömsens styrelse uppmanade Ömsens ägare att inte närvara på bolagsstämman på grund av den pandemi som råder. Många stora ägare hörsammade styrelsens önskemål och valde därmed att inte närvara. Denna situation valde andra att utnyttja för att göra en röstningskupp, lyder pressmeddelandet.

En ny bolagsstämma skulle därmed ge samtliga ägare i Ömsen en möjlighet att få närvara på bolagsstämman och göra sin röst hörd, menar dom.

Enligt pressmeddelandet har ägarna fått en tydlig bild av händelseförloppet som lett fram till bolagsstämman, men man väljer i nuläget att inte kommentera saken ytterligare, utan vänta på att den utredning som man i går beslöt att skulle utföras har haft sin gång.

I pressmeddelandet uttrycker Peter Wiklöf även att han vill tydliggöra att ägarnas agerande inte har att göra med honom som person, och att han således inte står till förfogande vid en eventuell extra bolagsstämma.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »