Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 april, 2018 - 11:32
  • Ömsens vd Dan-Erik Woivalin kan glädjas åt ett lyckat fjolår. Arkivfoto: Nina Eriksén.

Lyckade aktieaffärer höjde Ömsens resultat

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag, Ömsen, visar ett resultat på 11,5 miljoner euro för 2017. I ett pressmeddelande skriver vd Dan-Erik Woivalin det är en uppgång med 98 procent jämfört med 2016 och att fjolåret var ett av Ömsens bästa under 2000-talet.

Placeringsverksamheten gick bra och resultatet från den blev 14,1 miljoner att jämföra med 7,4 miljoner euro 2016.

– Det extrema läget på aktiemarknaden under 2017 gjorde att vi beslutade att ta hem vinster från flera investeringsobjekt, säger Dan-Erik Woivalin, och tillägger att Ömsen under 2018 viktar om sin placeringsportfölj.

- I framtiden investerar vi mindre i aktier och mer i fastigheter, skriver han.

Försäkringsresultatet blev ett minus på 2,6 miljoner jämfört med minus 1,6 miljoner 2016, bland annat för att Ömsen drabbats av fler frekvensskador.

Med anledning av fjolårets goda resultat har Ömsen bestämt sig för att öronmärka tio miljoner euro som utdelning till Ömsenkontot, vilket i praktiken innebär att Hemömskunder får lägre premier.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »