Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 februari, 2023 - 06:03Uppdaterad: tisdag, 21 februari, 2023 - 07:47
  • Tindra Karlsson var Lucia 2022. Foto: Folkhälsan

Luciainsamling drog in nästan 11.000

Bidraget till luciainsamlingen på Åland blev år 2022 10.850 euro. De insamlade medlen används till att stöda barnfamiljer som har det ekonomiskt ansträngt, som upplevt ensamhet och utanförskap, psykisk ohälsa eller annan sjukdom.

Med luciamedlen ordnar Folkhälsan på Åland verksamhet vars syfte är att ge barnfamiljer i utsatta livssituationer något att se fram emot och som ger trevliga minnen att tänka tillbaka på. Alla aktiviteter som ordnas med luciamedel är gratis att delta i. Exempel på aktiviteter är det FamiljeKraft-läger som ordnas i mars. Lägret erbjuder avkopplande och återhämtande dagar för barnfamiljer som lever i en utmanande vardag. Utöver FamiljeKraft-läger ordnas också olika verksamheter av engångs- och utflyktskaraktär.

-Vi är tacksamma för allt engagemang, all hjälp samt alla de bidrag vi fått från privatpersoner, föreningar, organisationer och företag. Det är verkligen många som bidrar, säger Alexandra Walk-Liljeroos som är kampanjledare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »