Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 oktober, 2022 - 06:10Uppdaterad: torsdag, 13 oktober, 2022 - 09:16

LR vill ha höjd skatt på avfall

I riket finns ett förslag om att avfallskatten ska höjas från 70 euro till 80 euro per ton avfall som förs till avstjälpningsplats och det är något landskapsregeringen är positivt inställd till.

Lagstiftningsbehörigheten är delad mellan riket och Åland när det gäller avfallskatten. Landskapsregeringen skriver i sitt utlåtande till riksdagens finansutskott att avfallsskatten är en miljöskatt med primärt syfte att minska behandlingen av avfall på avstjälpningsplatser för att i stället utöka återvinningen. Höjningen av avfallsskatten samt införande av avfallsskatt på visst avfall som uppkommer vid byggande och rivning verkar främja de miljömässiga målen. Till den del förslaget främjar miljömässiga mål är landskapsregeringen positivt inställd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »