Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 januari, 2023 - 13:46
  • Skyltningen vid ÅHS håller på att förbättras. Arkivbild.

LR svarar på pensionärers kravlista

Landskapsregeringen har nu svarat på den budkavle som Mariehamns pensionärsförening och äldrerådet i Mariehamn överlämnade den 12 oktober.

På listan fanns åtgärdsförslag för att förbättra pensionärernas situation i samhället.
- Det var bland annat att en seniormottagning skulle inrättas vid ÅHS, vilket det också gjorts då den inleder verksamheten i mitten av februari. Det ställdes även krav på att skyltningen på ÅHS skulle bli bättre och det arbetet görs i detta nu, säger social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson.

Hon säger att landskapsregeringen tog budkavlen på största allvar och har försökt att ge ett svar på alla frågor som ställdes.
- Det har tagit lite tid för oss att svara på den men det är för att vi har velat vara i kontakt med alla berörda avdelningar inom landskapet och även ÅHS för att stämma av nuläget, säger Annette Holmberg-Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »