Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 maj, 2023 - 06:04Uppdaterad: torsdag, 4 maj, 2023 - 08:05

LR: Mergus täcker kapacitetsbehovet på tvärgående linjen

Det är inte motiverat att utöka trafiken på tvärgående linjen – och flakfärjan Mergus täcker det kapacitetsbehov som finns. Det skriver landskapsregeringen i ett svar till Kumlinges kommunstyrelse. 

Som Ålands Radio har rapporterat om väckte nyheten om att EW Finland Oy med flakfärjan Mergus tar över trafiken på tvärgående linjen stor ilska i Kumlinge. Kommunstyrelsen skickade ett brev till landskapsregeringen med frågor om fartyget där man också uttryckte oro för kapacitetsbrist.  

Landskapsregeringen framför i sitt svar att man i upphandlingen haft samma krav som vid de två senaste upphandlingarna om trafiken på linjen och att man antagit det lägsta anbudet. EW Finland Oys anbud har ett jämförelsepris på drygt 1,4 miljoner euro per år, medan de två andra anbuden som gavs skulle ha inneburit en årskostnad på cirka 1,7 miljoner euro. Gällande kapaciteten framför landskapsregeringen att det på årsbasis finns mycket ledig kapacitet och att den ”måste vara i paritet med utnyttjandegraden och att kapaciteten inte kan läggas på nivå med de populäraste veckoturerna under högsäsong”. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »