Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 juni, 2010 - 08:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

LR-kritik mot grundlagsförslag

Finlands grundlag bör klart säga att statsmakten i landet tillkommer folket som företräds av riksdagen och av Ålands lagting enligt den fördelning som framgår av självstyrelselagen. Det tycker landskapsregeringen i ett utlåtande till riksdagens grundlagsutskott om förslagen till ändringar av grundlagen. Bara korta sammandrag av förslagen är på svenska vilket landskapsregeringen finner oacceptabelt, och man påpekar också att självstyrelselagen inte följts av regeringen i Helsingfors eftersom man inte hört landskapsregeringen under förslagets beredning. Det finns flera föreslagna ändringar i grundlagen som berör Åland och som borde ändras för att klargöra landskapets ställning tycker landskapsregeringen som nu ska höras av grundlagsutskottet i riksdagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »