Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 april, 2020 - 06:07Uppdaterad: tisdag, 7 april, 2020 - 10:41
  • Anhöriga har vänt sig till LR. Arkivbild.

LR kontaktades om mordundersökning

En italiensk advokatbyrå vill att landskapsregeringen ska vidta åtgärder så att Ålands polismyndighet ska fortsätta undersökningen av vad de anser vara ett mord.

Advokatbyrån Grande Stevens International Bureau avser en undersökning efter ett man över bord på m/s Silja Serenade i Kökarsfjärden den 13 november 2017. Det är de anhöriga till den omkomna personen som anser att den åländska polisen inte skött ärendet korrekt. Enligt advokatbyrån har man försökt få en rekonstruktion av händelseförloppet, men inte lyckats utan fallet har avslutats som självmord.

Ålands polismyndighet har svarat att man vidtagit anmärkningsvärt många åtgärder sedan anmälan inkommit och att utredningen inte i skrivande stund ännu har avslutats. Polisen har rekonstruerat händelsen samt förhört vittnen och på basen av vad man kommit fram till finns det inte skäl att misstänka brott, skriver man. Landskapsregeringen svarar att man inte kan bedöma eller påverka polisens operativa verksamhet och uppmuntrar till ny kontakt mellan familjen och Ålands polismyndighet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »