Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 juni, 2021 - 14:41Uppdaterad: måndag, 14 juni, 2021 - 15:06
  • Infrastrukturminister Christian Wikström (Ob). Arkivfoto.

LR inleder upphandling av skärgårdsfärja

Nu inleder landskapsregeringen upphandlingen av en begagnad färja till skärgårdstrafiken.

Infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) beslöt på en enskild föredragning i fredags att publicera en inbjudan att anmäla intresse för upphandling av så kallat second hand-tonnage.

Landskapsregeringen uppskattar att fartygets värde blir 4 miljoner euro exklusive moms och då ingår eventuella anpassningar i summan.

I den preliminära tekniska specifikationen framgår att fartyget bör rymma 130-200 personer, ha en passagerarsalong med sittplatser ovanför bildäck samt en uteplats för passagerare och att fartyget kan trafikeras med 4-5 besättningsmedlemmar. Kraven är ännu förhandlingsbara.

I landskapets andra tilläggsbudget för 2021 beviljades landskapsregeringen en fullmakt för att införskaffa lämpligt begagnat tonnage för att förnya flottan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »