Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 juni, 2011 - 08:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

LR helomvänder om jordförvärv

Landskapsregeringen gör en helomvändning vad gäller ett jordförvärvstillstånd. Det handlar om en svensk medborgare som tidigare fått avslag på sitt jordförvärvstillstånd för en tomt och fastighet på dryga 900 kvadratmeter i Östernäs i Mariehamn. Då motiverades avslaget med att fastigheten och annan fast egendom som sökanden äger på Åland inte tillsammans understiger 4.000 kvadratmeter. Nu ges ändå tillstånd under förutsättning att fastigheten används som fast bosättning. Tomten gränsar inte till strand och det ingår inte andelar i samfällda områden. Det tidigare avslaget ledde inte till några åtgärer från den sökandes sida, och det är oklart om han har informerats om avslaget. I maj i år beslöt Mariehamns stad att förorda ansökan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »