Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 april, 2024 - 15:19Uppdaterad: fredag, 5 april, 2024 - 16:30

LR har ännu inte tagit ställning till konsortiets krav

Kommer landskapsregeringen att gå konsortiet till mötes för att undvika en ny rättsprocess? Svaret dröjer tills nästa vecka då man ämnar behandla frågan, uppger Niklas Karlman, biträdande avdelningschef vid infrastrukturavdelningen.  

Ansgar och Finferries vill att landskapsregeringen ska medge att man brutit mot sekretessklausulen i ett medlingsavtal och därmed bekräfta ansvaret för eventuella skador som avtalsbrotten leder till. Landskapsregeringen har nu 14 dagar på sig och får konsortiet ingen bekräftelse kan de komma att ta frågan till domstol.  

Niklas Karlman vill i nuläget inte säga huruvida det var fel av landskapsregeringen att offentliggöra uppgifter om medlingen.  

– Om jag svarar på den frågan så föregår jag beslutet nästa vecka. Vi kommer att besvara deras brev nästa vecka på torsdag, det är min förhoppning, säger han.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »