Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 april, 2023 - 16:10

LR ger stöd för hemundervisningsenhet

Ålands landskapsregering har beviljat Mariehamns stad ett projektunderstöd på maximalt 30 000 euro för utvecklandet av en åländsk hemundervisningsenhet. 
- Vi ska anställa en projektledare och bygga upp enheten under hösten så att vi från första januari 2024 kan börja ordna hemskolningen för de kommuner som väljer att köpa tjänsten av oss, säger Mikael Rosbäck, som är bildningschef i Mariehamn. 

Staden ansökte om 40.000 euro, som skulle gå till projektledaren och för att utveckla ett utvärderingsverktyg. Medel till utvärderingsverktyget beviljades dock inte av landskapsregeringen, eftersom läroplattformen It´s Learning och kommunikationsplattformen Wilma rekommenderas som utvärderingsverktyg.  

- Vi fick back till den delen så vi får tänka om, men det är ingen tvekan om att vi måste ha ett bra utvärderingsverktyg, säger Mikael Rosbäck. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »