Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 november, 2020 - 06:10Uppdaterad: tisdag, 3 november, 2020 - 07:50

LR bemöter Ansgars upphandlingsbesvär

Rederiet Ansgar Ab:s genmäle till Marknadsdomstolen innehåller ”direkta felaktigheter”.

Det menar landskapsregeringen som nu skickat in ett bemötande.

Som Ålands Radio rapporterat om har Kumlinge kommun, flera åkerier och Ansgar riktat kritik mot landskapsregeringens upphandling av trafiken på Enklingelinjen, och Ansgar valde att besvära sig till Marknadsdomstolen. Upphandlingen vanns av Sundqvist Investments Oy och gäller i tre år från och med i höst.

-Deras färja kan till exempel inte ta ombord fordon, med en höjd på upp till 4,2 meter och därför ska deras anbud förkastas, sa Ansgars vd Tomas Lindqvist till Ålands Radio i en intervju i juni i år.

Men landskapsregeringen håller inte med.

”Det vinnande anbudet uppfyller de i upphandlingsdokumenten ställda kraven. Vid utvärderingen av anbud kan inga andra krav än de som ställts i upphandlingen beaktas”, skriver landskapsregeringen i sitt bemötande till Marknadsdomstolen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »