Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 juli, 2018 - 07:08Uppdaterad: torsdag, 19 juli, 2018 - 11:15
  • Skiftet är ett av fartygen som går på södra linjen. Arkivfoto: Malin Lundberg.

LR begär in anbud för trafik på södra linjen

Landskapsregeringen begär in anbud för färjetrafiken på södra linjen, mellan Långnäs och Galtby. Infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, fattade beslutet på en enskild föredragning nyligen.

Det nuvarande avtalet som landskapsregeringen har med Nordic Jet Lines estniska dotterbolag löper ut den 1 februari 2019. Det finns en option så att man kan förlänga avtalet med ett år, men det alternativet är alltså inte aktuellt.

- Bolaget har haft ekonomiska problem och det har även kommit en del klagomål på trafiken, därför har vi valt att göra en ny upphandling. Det säger upphandlare Sten Schauman på Ålands landskapsregering.

Senast den 27 juli vill landskapet ha in anbuden för åren 2019-2022 med en option så att man kan förlänga avtalet till 2024. Tanken är att entreprenören sköter trafiken på södra linjen med landskapets färjor m/s Ejdern, Gudingen och Skiftet. I fjol transporterades cirka 100.000 passagerare och 36.000 fordon på södra linjen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »