Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 juni, 2010 - 15:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Löneavtal klart för landskapsfärjor

Ett nytt avtal för Sjömansunionens medlemmar anställda på landskapets färjor godkändes i dag av landskapsregeringen. Det ska ännu undertecknas av Sjömansunionen innan det börjar gälla berättar avtalschef Sara Karlman på landskapet. Avtalet innehåller rutinmässiga löneförhöjningar i nivå med vad andra branscher har fått, det vill säga 0,7 procent. Däremot ingår inte några kostnadssänkande förändringar av avtalets grundstruktur. Det ska en arbetsgrupp nu arbeta med för att ta fram ett förslag till ett helt nytt lönesystem för de sjöanställda. I det sammanhanget ska man bland annat diskutera beredskapsersättningar och hur den ordinarie arbetstiden ska förläggas. Den arbetsgruppen får tid på sig till den sista februari 2012, när det avtal som godkänts i dag går ut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »