Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 november, 2012 - 11:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Liberalerna vill sälja travbanan

Landskapet ska inte finansiera bildningsförbundens verksamhet, som åtminstone delvis har en partipolitisk anknytning. Det skriver liberalerna i en av sina 35 budgetmotioner som lämnades till lagtinget i dag. Landskapsregeringen har föreslagit att bildningsförbunden, ABF-Åland och Ålands bildningsförbund, ska finansieras med PAF-pengar. Men liberalerna är emot det och även att spelpengar används till löpande utgifter. Därför vill man i en annan motion att lagtinget ska få säga sitt innan PAF-pengar används till ytterligare löpande verksamhet som tidigare finansierats via landskapsbudgeten. För att främja återflyttning av åländska studeranden föreslår liberalerna att studielånens kapitaldel blir avdragbara i kommunalbeskattningen. Partiet vill också sälja landskapsägda fastigheter: sälj travbanan i Norrböle och Eckeröhallen, uppmanar man. Budgetdebatten i lagtingen inleds i dag klockan 13. Ålands radio direktsänder. Det gör vi också i morgon tisdag klockan 9.30 och samma tid på onsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »