Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 september, 2011 - 07:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Lemland vill locka fler till kommunen

-Lemland har en bra kommunal service som vi vill bibehålla. Det säger Fredrik Lindqvist från Moderaterna i Lemland. Kommunen kommer bland annat att bygga en ny gymnastiksal i anslutning till skolan under nästa år. Och tanken är att salen också ska vara tillgänglig för invånarna på kvällar och helger.Att locka nya inflyttare till Lemland är en viktigt fråga under nästa mandatperiod och enligt Gun-Mari Lindholm från Obunden Samling finns det redan ett flertal planerade tomter i Lemland till försäljning. -Lemland ligger inte mer än 10 minuter från Mariehamn så kommunen borde kunna locka folk som vill bo på landet och samtidigt ha nära till Mariehamn, säger Gun-Mari Lindholm.Mer om de viktiga valfrågorna i Lemland kan ni höra i Åland idag i eftermiddag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »