Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 mars, 2011 - 07:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Lemland och Lumparland<br>utökar sitt samarbete

Lemland och Lumparland utökar samarbetet genom att slå ihop sina byggnadsinspektioner och kommunaltekniska avdelningar. Fullmäktige i bägge kommunerna har godkänt ett samarbetsavtal som ska gälla från nästa årsskifte. Det innebär också att man går samman i det politiska beslutsfattandet genom att tillsätta gemensamma nämnder för byggande samt tekniska och miljöärenden. -Det är svårt att säga om vi sparar några pengar på samarbetet, men vi hoppas kunna öka servicen och ha lättare att rekrytera personal när vi kan erbjuda heltidstjänster, säger Raija-Liisa Eklöw som är kommunfullmäktigeordförande i Lumparland. I både Lemland och Lumparland finns tjänster som nu sköts på deltid som kan bli heltidstjänster tack vare det utökade samarbetet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »