• Anders Ekström är vd för Ålands Näringsliv. Arkivfoto: Nina Smeds
Anders Ekström på Ålands Näringsliv intervjuas av Hasse Persson-Bru
Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 13:26, uppdaterad: fredag, 10 augusti, 2018 - 14:19

Lättföretagare mitt emellan anställd och företagare

Ålands näringslivs vd Anders Ekström tror att faktureringstjänsten Ukko kan vara bra för personer som har en verksamhet i väldigt liten skala, men samtidigt tycker han att det är lite problematiskt att den som använder tjänsten blir lite mitt emellan anställd och företagare.

- Som anställd är man van att ha ett skydd för exempelvis olycksfall, men här blir det upp till en själv att avtala om det, säger Ekström.
Han tycker inte heller att det är särskilt mycket administration när man driver en enskild firma i liten skala, så faktureringstjänsten är kanske inte en så stor förenkling som företaget bakom den vill framhålla. Ekström påpekar också att en fördel med att starta ett företag är att man då kan dra av kostnader från sina intäkter.
- Det kan du ju inte göra här eftersom du räknas som anställd, säger han.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.