Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 13:26Uppdaterad: fredag, 10 augusti, 2018 - 14:19
  • Anders Ekström är vd för Ålands Näringsliv. Arkivfoto: Nina Smeds

Lättföretagare mitt emellan anställd och företagare

Ålands näringslivs vd Anders Ekström tror att faktureringstjänsten Ukko kan vara bra för personer som har en verksamhet i väldigt liten skala, men samtidigt tycker han att det är lite problematiskt att den som använder tjänsten blir lite mitt emellan anställd och företagare.

- Som anställd är man van att ha ett skydd för exempelvis olycksfall, men här blir det upp till en själv att avtala om det, säger Ekström.
Han tycker inte heller att det är särskilt mycket administration när man driver en enskild firma i liten skala, så faktureringstjänsten är kanske inte en så stor förenkling som företaget bakom den vill framhålla. Ekström påpekar också att en fördel med att starta ett företag är att man då kan dra av kostnader från sina intäkter.
- Det kan du ju inte göra här eftersom du räknas som anställd, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »