Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 augusti, 2011 - 16:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Läs- och skrivsvårigheter ökar

Läs- och skrivsvårigheter i skolan ser ut att öka. Det här har man bland annat märkt av i Kyrkby högstadieskola. Där har man i år anställt sju speciallärare för att hjälpa eleverna och i år har bland annat många av de nya eleverna i sjuan någon form av läs-och skrivsvårigheter. - Många är i behov av extra stöd, bekräftar Camilla Häuselmann, som är specialklasslärare i skolan. Frågan är om problemet i sig faktiskt har ökat eller om man bara blivit bättre på att upptäcka det. - Det är både och, men helt klart har skolan blivit bättre på att testa eleverna ända från ettan, säger Karolina Åkerblom som har samordnad specialundervisning i Kyrkby.I år har skolan beställt ett abonnemang från Inläsningstjänst Ab i Sverige som går ut på att man kan beställa alla läroböcker inlästa på skiva vilket underlättar inlärningen för många elever.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »