Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 juni, 2011 - 13:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Lär er bättre finska!<br>uppmanas landskapstjänstemän

-De åländska tjänstemännen borde lära sig finska lite bättre! Det säger Helsingforsregeringens tjänsteman Sten Palmgren till Ålands Radio. Palmgren är lagstiftningsråd på justitieministeriet. Landskapsregeringen klagar på att svenskan har för svag ställning i kontakterna mellan Helsingfors och Åland. Lagförslag översätts inte, etiketter är på finska och företagare får myndighetsbrev på bara finska. Sten Palmgren håller med om kritiken, men tillägger att även åländska tjänstemän borde förbättra sina språkkunskaper - men i finska. Detta har väckt ont blod på Åland och en av kritikerna är Företagarna på Ålands ordförande Dick Jansson. -Det är svårt att följa lagar om man inte förstår vad som menas, säger Dick Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »