Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 februari, 2024 - 15:38

Lantrådet: Beslut om överklagan fattas “så snabbt som möjligt”

Landskapsregeringen har ännu inte bestämt ifall man tänker begära om besvärstillstånd av Högsta domstolen i det så kallade elhybridmålet. Lantrådet Katrin Sjögren (Lib) vill inte ge någon tidsram för beslutet men säger att det ska göras “så snabbt som möjligt”.  

– Vi behöver underlag och göra överväganden. Vår tanke är att gå till lagtinget och informera om ett eventuellt besvärstillstånd, säger hon.  

På frågan om landskapsregeringen har en bild av hur mycket kostnader en fortsatt rättsprocess kunde medföra svarar Katrin Sjögren så här: 

– Det har vi inte ännu. Det är en viktig aspekt att bilda oss en uppfattning om vad det kan tänkas medföra för extra kostnader.  

Även om frågan om ett eventuellt besvärstillstånd ännu är öppen vill landskapsregeringen betala av skadeståndet så fort som möjligt så att räntekostnaderna inte ökar ytterligare. Planen är att en ändringsbudget lämnas till lagtinget på måndag. 

– Det ena utesluter inte det andra: att vi betalar skadeståndet nu och sedan funderar över en prövning till HD, säger Katrin Sjögren.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »