Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 06:16Uppdaterad: torsdag, 14 juni, 2018 - 17:09
  • Karolina Gottberg är projektkoordinator för utvecklings- och hållbarhetsrådets statusrapport.. Foto: Marika Kvarnström

Långt kvar till hållbarhetsmål

I går presenterade utvecklings-och hållbarhetsrådet statusrapport 2 för Åland. Den visade att vi har långt kvar till de uppsatta målen.

Några exempel är att vattenkvalitén inte är bra varken runtom Åland eller i de inre vikarna, kvinnors genomsnittliga lön är 85 procent av männens, betesmarkerna minskar och den psykiska ohälsan är utbredd.

Tillsammans jobbar nu drygt 30 aktörer för att medvetengöra detta hos ålänningarna och jobba framåt för att nå de sju strategiska utvecklingsmålen som handlar om allt från ett ekosystem i balans till att alla känner sig delaktiga i samhället.

Enligt en ny enkät från Ålands statistik- och utredningsbyrå (ÅSUB) oroar sig ålänningarna mest för narkotikabruk, miljöförstöring, ökat antal människor på flykt och exploatering av människor, till exempel människohandel.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »