• Karolina Gottberg är projektkoordinator för utvecklings- och hållbarhetsrådets statusrapport.. Foto: Marika Kvarnström
Miljöminister Camilla Gunell och projektkoordinator Karolina Gottberg intervjuas av Marika Kvarnström
En längre intervju med miljöminister Camilla Gunell och projektkoordinator Karolina Gottberg
Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 06:16, uppdaterad: torsdag, 14 juni, 2018 - 17:09

Långt kvar till hållbarhetsmål

I går presenterade utvecklings-och hållbarhetsrådet statusrapport 2 för Åland. Den visade att vi har långt kvar till de uppsatta målen.

Några exempel är att vattenkvalitén inte är bra varken runtom Åland eller i de inre vikarna, kvinnors genomsnittliga lön är 85 procent av männens, betesmarkerna minskar och den psykiska ohälsan är utbredd.

Tillsammans jobbar nu drygt 30 aktörer för att medvetengöra detta hos ålänningarna och jobba framåt för att nå de sju strategiska utvecklingsmålen som handlar om allt från ett ekosystem i balans till att alla känner sig delaktiga i samhället.

Enligt en ny enkät från Ålands statistik- och utredningsbyrå (ÅSUB) oroar sig ålänningarna mest för narkotikabruk, miljöförstöring, ökat antal människor på flykt och exploatering av människor, till exempel människohandel.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.