Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 mars, 2011 - 16:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Landskapet köper inte Långbergsöda

Landskapsregeringen vill inte köpa Långbergsöda by och delar av Tengsöda by i norra Saltvik. Men om enskilda markägare i framtiden är villiga att sälja mark så att det blir mer sammanhängande områden med fornminnen, är landskapsregeringen intresserad. Det svaret får nu de 27 personer i Långbergsöda och Tengsöda byar som dagen före julafton i fjol i ett brev erbjöd landskapet att köpa deras fastigheter på marknadsmässiga villkor. Brevet var ett led i konflikten kring registreringen av fornminnen i Ålands första stenåldersboplatser. En polisutredning pågår om en misstänkt olovlig sandtäkt i området, samtidigt som markägarnas juridiska ombud polisanmält ministrar och tjänstemän vid landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »