Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 augusti, 2023 - 14:21Uppdaterad: måndag, 21 augusti, 2023 - 17:07
  • Ålands riksdagsledamot Mats Löfström. Pressfoto.

Läget inom Finlands regering ska behandlas när Svenska riksdagsgruppen samlas på Åland

Svenska riksdagsgruppen besöker Åland den 28-29 augusti för sitt årliga sommarmöte.  

Svenska riksdagsgruppen består av Svenska folkpartiets nio riksdagsledamöter samt Ålands riksdagsledamot Mats Löfström

– Jag är väldigt glad att riksdagsgruppen gör sitt första besök utanför riksdagen den här mandatperioden till Åland. Jag ser fram emot att visa upp nya delar av Åland för dem, inklusive Kobba Klintar där själva gruppmötet kommer hållas, säger Löfström i ett pressmeddelande. 

Under sin Ålandsvistelse ska gruppen bland annat träffa flera av de åländska partierna, lagtingets talman Bert Häggblom, Ålands polismyndighet och Paf.  

Löfström uppger i pressmeddelandet att flera viktiga frågor för Åland kommer att behandlas under besöket, så som sjöfarten och självstyrelsen, men också skattegränsen och lotterifrågor.  

– Dessutom kommer vi ha interna möten om läget i regeringen och hur vi ska arbeta vidare i höst då riksdagen inleder sin höstsession i september. Det här kommer vara det viktigaste sommarmötet jag själv varit med på och det kommer helt säkert också generera nationellt intresse och mediebevakning på ett sätt som mötena inte vanligtvis brukar, säger Löfström. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »