Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 juni, 2021 - 15:04Uppdaterad: tisdag, 15 juni, 2021 - 16:45
  • Kumlinge uppmärksammar LR på problemen de får när Enklingefärjan inte kan ta tunga fordon. Arkivfoto.

Kumlinge får problem när tung trafik inte kan ta Enklingefärjan

Det blir en stor olägenhet för Kumlinge kommun när man inte kan transportera tunga fordon på Enklingelinjen.

Det skriver kommunen till landskapsregeringen med anledning av att m/s Tuuli som trafikerar mellan Enklinge och Kumlinge inte kan ta ombord tunga fordon just nu. Sopbilen kan till exempel inte komma till och från Enklinge.

Sten Schauman på infrastrukturavdelningen säger till Ålands Radio att operatören Sundqvist Investments Ab sätter in en ersättande färja på måndag för att transportera sopbilen och senast på onsdag ska den ordinarie färjan kunna ta tung trafik igen. Att den inte kan göra det just nu beror på att landskapsregeringen nyligen bytte landklaffen i Enklinge, och det förorsakade problem när vattenståndet sjönk. Nu ska färjan byggas om lite grann för att passa den nya klaffen.

Den ersättande färjan som sätts in för att köra sopbilen och eventuella andra tunga fordon på måndag trafikerar hela dagen mellan klockan 07.00 och 17.00 och maxvikten är 24 ton, i övrigt har färjan samma kapacitet som m/s Tuuli. Kontakta besättningen för transport.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »