Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 september, 2018 - 15:42Uppdaterad: onsdag, 12 september, 2018 - 16:46
  • Veronica Thörnroos, centern, och infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, diskuterade flygtrafiken.

Kritik mot skötseln av flygtrafiken

Centerns partiordförande Veronica Thörnroos riktade i lagtinget i dag kritik mot landskapsregeringen för att man inte på tre månader lyckats skapa hållbara lösningar för flygtrafiken till Åbo och Stockholm.

-Jag trodde att det på tre månader skulle finnas en permanent lösning. Det bolag som nu flyger är inte registrerat i Finland eller på Åland. Från och med den 15/9 finns inte en hållbar lösning för patienterna till Åbo, då går det tillfälliga fullmaktsavtal man har med FPA ut och det betyder att patienterna själva måste hosta upp och förskottera stora summor, vilket väldigt få har råd med, sade Veronica Thörnroos.

Enligt henne hade läget lätt kunnat undvikas om man i stället ingått ett avtal med det åländska bolag Ax Air Services Ab som ville inleda trafik på linjen.

-Det är uruselt av landskapsregeringen att inte på tre månader ha löst detta, menade Thörnroos.

Infrastrukturminister Mika Nordberg ansåg att den förra trafikministern borde vara mer kunnig i ämnet och inte försöka profilera sig på cancersjuka patienters bekostnad.

-Det fanns ingen åländsk aktör med de muskler att bedriva den trafiken, sade infrastrukturminister Mika Nordberg (M)

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »