Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 oktober, 2020 - 06:30Uppdaterad: tisdag, 27 oktober, 2020 - 17:08
  • Henrik Lagerberg. Foto: Martina Eriksson.

Kritik mot långa köer till Bup

Henrik Lagerberg, styrelseordförande för Reseda – intresseföreningen för Psykisk hälsa på Åland och även ordförande för Ålands Autismspektrumförening riktar kritik mot ÅHS gällande bland annat köerna till Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen.

- Jag har fått uppgifter om att väntetiden till neuropsykiatrisk utredning för barn och ungdomar under 23 år just nu är över fem månader. Jag har också hört om att någon initierade en utredning i februari i år men att det fortfarande inte har utförts någon utredning. Det har också framkommit att det är svårt att få recept förnyade just nu på grund av läkarbrist, säger Henrik Lagerberg. Lagerberg väntar på svar på en fråga han ställt till ÅHS, om neuropsykiatrisk utredning för barn- och unga under 23 år omfattas av den vårdgaranti som i landskapslagen om hälso- och sjukvård garanterar vård inom tre månader för barn och ungdomar. I våra sändningar i eftermiddag bemöter chefsläkare Olli-Pekka Lehtonen kritiken.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »