Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 mars, 2011 - 14:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Krav på hembygdsrätt slopas<br>för strandtomt på planerat område

-Det ska vara möjligt för personer utan hembygdsrätt att köpa tomter för fast boende inom planerat område, även om det gränsar till vatten. Det säger kansliminister Roger Eriksson som snart lägger fram ett förslag om att slopa en del begränsningar i förordningen om jordförvärvstillstånd. En målsättning är att kunna locka inflyttare med strandnära boende utan att ge avkall på grundprincipen om att jorden ska vara i ålänningars besittning.-I och med att kommunernas fullmäktige godkänner planerna finns en demokratisk förankring, säger Roger Eriksson som påpekar att förslaget är helt enligt ett kommittébetänkande från år 2009.Regeringspartiernas lagtingsgrupper, centern och liberalerna, diskuterar frågan nästa vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »