Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 mars, 2024 - 06:10Uppdaterad: tisdag, 12 mars, 2024 - 10:02
  • Föraren hävdade att han inte äventyrade trafiksäkerheten. Genrebild.

Körde över 110 km/h – tyckte inte han äventyrade trafiksäkerheten

En man i 60 års-åldern döms av Ålands tingsrätt till dagsböter efter att ha kört minst 111 kilometer i timmen på Nya Godbyvägen där hastighetsbegränsningen är 90 kilometer i timmen. 

De var i november i fjol som mannen fick möte med polisen som uppmätte hastigheten med radar. Han närvarade inte vid rättegången, men hade lämnat in ett svaromål. Där erkände mannen att han kört för fort, men han bestred åtalspunkten äventyrande av trafiksäkerheten och att han skulle ha kört 111 kilometer i timmen. Mannen menade att det var utomordentliga förhållanden den dagen, fint väder, fullt dagsljus, inga andra trafikanter och rak vägsträcka. Detta hävdade han var omständigheter som gjorde att han inte äventyrade trafiksäkerheten. 

Tingsrätten går inte på den linjen utan dömer mannen för just äventyrande av trafiksäkerheten till tio dagsböter på sammanlagt 800 euro och brottsofferavgift på 40 euro. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »