Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 september, 2011 - 12:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Konferens om ö-utveckling

Begränsningar och möjligheter i utvecklingen för europeiska öar analyseras i en studie där Åland ingår tillsammans med bland andra Frankrikes kanalöar, de danska öarna, och dessutom Malta och Ösel. Studien är grunden för en konferens som arrangeras i Mariehamn den 7 oktober då resultatet analyseras ur ett nordiskt perspektiv. Bakgrunden är, enligt Christian Pleijel som varit åländsk representant i arbetet, att EU inte tar tillräcklig hänsyn till perifera och små öar när olika program görs upp. -Konkreta frågor som kan diskuteras är till exempel om man kan få EU-stöd för skärgårdstrafiken eller för elbilsprojekt, säger Christian Pleijel. Huvudman för konferensen är det åländska öforskningsinstitutet AICIS, och språket är engelska.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »