Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 april, 2012 - 08:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Kommuner får läkartjänster av ÅHS

Ålands hälso- och sjukvård ställer upp med 20 timmar läkartjänster per vecka för de tre kommunala långvårdsinrättningarna De Gamlas hem i Jomala, Trobergshemmet i Mariehamn och Sunnanberg i Saltvik. Det är förslaget till ÅHS styrelse som sammanträder i dag (fredag). Enligt förslaget får De Gamlas hem och Trobergshemmet läkartjänster två halvdagar per vecka och Sunnanberg en halvdag per vecka. I tjänsten ingår inte administrativa tjänster av läkarsekreterare och inte heller laboratorietjänster, röntgen och mediciner. Det är efter en diskussion förra året om ÅHS alls är skyldig att serva kommunala institutioner med läkartjänster, som utredningen gjorts. Enligt nya hälso- och sjukvårdslagen är det nu ÅHS skyldighet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »