Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 september, 2019 - 13:37Uppdaterad: onsdag, 11 september, 2019 - 17:21

Kommuncoach, tunnel och utbildning i Centerns valprogram

En kommuncoach som ska hjälpa kommunerna till frivilliga sammanslagningar, mer resurser för att motverka psykisk ohälsa och ja till en Föglötunnel är några punkter i Centerns valprogram, som presenterades idag inför valet i oktober.

Man siktar på 9 mandat i lagtinget och lantrådsposten. Ordförande Veronica Thörnroos säger att partiet har många starka personer inom partiet som är beredda att axla posten, men att hon har ett försprång i egenskap av ordförande. Centern vill också se bättre övergångar mellan grundskola, gymnasialstadie och högskola för personer med särskilda behov. Man vill utreda alternativ yrkesutbildning för dem som faller mellan stolarna. Näringslivet behöver minskad byråkrati, men skattegränsen behöver finnas kvar för att trygga kommunikationerna och sjöfartsklustret.

-Vi vill minska på de negativa konsekvenserna, men utan skattegränsen skulle vi vara en öde ö ute i havet, säger Torbjörn Eliasson (C).

Även näringsrätten, jordförvärvsreglerna och hembygdsrätten ska fungera enligt det nuvarande systemet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »