Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 november, 2020 - 16:03Uppdaterad: fredag, 6 november, 2020 - 17:13
  • Arkivbild: Provborrning av Föglötunnel. Foto: Felix Quarnström.

Kommitté utsedd för tunnelprojekt

Sex av åtta partier i lagtinget är med i den kommitté som ska utreda förutsättningarna för en fast förbindelse mellan Föglö och fasta Åland

I kommittén ingår Jörgen Pettersson (C), Rainer Juslin (Lib), Runa-Lisa Jansson (Ob), Björn Hägerstrand (MSÅ), Erica Scott (HI) och Lena Andersson (ÅF). Åländsk demokrati och Ålands socialdemokrater har valt att inte delta.

- Landskapsregeringens ambition är att alla partier i Ålands lagting ska vara representerade i kommittén, men då inte alla partier valt att delta, tillsätts kommittén med en så bred parlamentarisk förankring som möjligt, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) fungerar som ordförande för kommittén och uppdraget är att hitta enighet angående säkerhetsstandard, finansiering och sträckning av en Föglötunnel. Kommittén ska lämna en mellanrapport senast under andra kvartalet 2021.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »