Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 december, 2012 - 11:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Kökars budget inte klar i tid

Kommunfullmäktige i Kökar skulle i går kväll fastställa nästa års budget, men så blev det inte. I stället skickades ärendet tillbaka till kommunstyrelsen som fick i uppdrag att minska det budgeterade underskottet som i förslaget var på hela 330.000 euro. Enligt kommunallagen måste fullmäktige fastställda nästa års budget före årsskiftet, men så blir det inte i Kökar. -Det är omöjligt, budgeten blir inte klar förrän i januari. Jag har jobbat inom kommunal förvaltning sedan slutet av 70-talet och aldrig tidigare varit med om att budgeten inte blir klar i tid, säger Kökars kommundirektör Kurt Forsman. Det som gör att budgetunderskottet blir så stort i Kökar är att skatteinkomsterna minskar samtidigt som löner och andra kostnader ökar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »