Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 mars, 2011 - 08:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Kärvt i förhandlingarna<br>om vindkraftsstödet

EU har nu godkänt det finländska systemet med samhällsstöd till förnyelsebar energi, det som på Åland kallas för vindkraftsstödet. Men samtidigt som EU gett sitt klartecken, kärvar det i förhandlingarna mellan landskapsregeringen och arbets- och näringsministeriet. -Skulle det varit en positiv inställning från deras sida hade vi varit i hamn redan. Men förhandlingarna fortsätter om de modeller vi skissat på för att åländska energibolag ska kunna komma med i systemet, säger Henrik Juslin vid landskapets energienhet. Medan man politiskt från riksdagens sida uttalade sig positivt för att ta med Åland i stödsystemet, sätter alltså tjänstemännen på ministeriet i Helsingfors sig på tvären. När förhandlingarna kan komma till ett positivt avslut för åländsk del kan Henrik Juslin inte säga, men man vill från åländsk sida stiga på tåget så fort som möjligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »