Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 oktober, 2011 - 07:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Kapital finns för företag<br>men infon måste förbättras

Det finns kapital att tillgå för driftiga entreprenörer som är villiga att satsa egna pengar, men informationen till företagarna behöver förbättras. Det visar den kartläggning av tillgången på kapital för åländska företag som landskapsregeringen har gjort under hösten. Studien har gjorts av en grupp med representanter från landskapsregeringen och näringslivet, och näringsminister Torbjörn Eliasson hoppas att nästa landskapsregering ska arbeta vidare med frågan om hur man ska säkra kapitalförsörjningen för åländska företag.-Arbetsgruppen har gjort ett bra arbete och bland annat sammanställt en intervjuguide som kan utgöra en grund för det fortsatta arbetet. Det säger näringsavdelningens chef Linnea Johansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »