Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 mars, 2011 - 06:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Kampanj för att lämna in explosiva ämnen

Lite i det tysta har den åländska polisen dragit igång en kampanj som skall få ålänningar att överlämna explosiva ämnen av olika slag till polisen. En liknande kampanj pågår i riket och det kan handla om allt från dynamit och krut till patroner. Först ut är Föglö och där kan man redan i dag och i morgon mellan klockan 9 och 15 anmäla om innehav av explosiva ämnen till polisen. Det krävs nämligen tillstånd för att inneha sprängämnen men genom att nu anmäla om detta till polisen så undviker man straffpåföljder, ifall tillstånd saknas. Att det blev just Föglö som kom först i turen var en ren tillfällighet, säger äldre konstapel Maria Nygård. För endel år sedan gjordes en liknande kampanj på Fasta Åland och därför beslöt vi att den här gången starta i en skärgårdskommun och på sikt hoppas vi kunna göra ett besök i samtliga kommuner säger Maria Nygård. Det telefonnummer som föglöborna skall använda är 040 4849 777.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »