Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 augusti, 2011 - 14:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Jörgen Pettersson om sitt avhopp

Ålandstidningens redaktionschef Jörgen Pettersson säger om sitt avhopp från posten som styrelseordförande för IFK Mariehamn AB att kritiken kring de dubbla rollerna inte kom som en överraskning. -Beslutet om avhoppet som togs tillsammans med Ålandstidningens chefredaktör Niklas Lampi har vuxit fram sedan dag ett som ordförande för IFK Mariehamn AB, men debatten kring mina dubbla roller blev nu ohanterlig, säger Jörgen Pettersson. Niklas Lampi menar att tidningens förtroende inte har påverkats. -Vi kommer tvärt om att gå stärkta ur det här. Vi har fått till en debatt om vad journalistiken handlar om och att slå vakt om sina roller i det lilla samhället, säger Niklas Lampi. Jörgen Pettersson hävdar också att varken IFK Mariehamn eller Ålandstidningen har tagit någon skada av det skedda.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »