Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 augusti, 2011 - 09:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Jörgen P avgår som IFK-ordförande<br>efter hård kritik från flera håll

Jörgen Pettersson avgår som styrelseordförande för IFK Mariehamn AB och lämnar också styrelsen vid en extra bolagsstämma. -Jag får konstatera att rollerna som redaktionschef vid Ålandstidningen och ordförande i IFK-styrelsen inte går att kombinera längre, säger han till Ålandstidningen. Avgången sker efter att Jörgen Pettersson i gårdagens ledare i Nya Åland fick hård kritik för att han i sin tidning har gjort en intervju med den för insiderbrott dömde Sverker Sirén. Detta trots att Sirén är en av IFK Mariehamns största sponsorer. Även på IFK:s supporterklubbs hemsida har Jörgen Petterssons dubbla roller diskuterats. Avhoppet från ordförandeposten i IFK sker i, som det heter, samförstånd med Ålandstidningens chefredaktör Niklas Lampi. -Det ska aldrig finnas något tvivel om tidningens oberoende, säger Niklas Lampi. Noteras kan att beskedet om att IFK AB:s ordförande avgår endast lämnades till Ålandstidningen, inte till övriga media eller till klubbens hemsida.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »