Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 augusti, 2011 - 17:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Jörgen Lundqvist har sökt jobbet<br>som chef för De gamlas hem

Sex personer har sökt tjänsten som förbundsdirektör för De gamlas hem. Det har kommit in ansökningar från både Sverige, Finland och Åland. Ansökningstiden gick ut i dag. En av dem som sökt jobbet är Jörgen Lundqvist som nyligen sade upp sig från jobbet som kommundirektör i Eckerö efter åtta år på den posten. En annan sökande är Ulla-Liisa Latvala som nu jobbar på ÅHS:s IT-avdelning men är utbildad sjuksköterska. Förbundet som driver De gamlas hem har i ett brev fått kritik från socialfacket Talentia för att man söker en jurist till tjänsten och inte någon som är utbildad inom den sociala sektorn. Harry Jansson har inte läst brevet, men håller inte med i sakfrågan. -Profilen är ett medvetet val. Administrationen och vården är två skilda världar, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »