Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 maj, 2013 - 15:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Jordbrukare planerar demonstration

Den åländska jordbrukarkåren är nu på krigsstigen mot landskapsregeringens planerade nedskärningar av stöden i det kommande landsbygdsutvecklingsprogrammet. En demonstration planeras utanför lagtinget nu när lagtinget samlas för plenum igen i nästa vecka. Exakt när demonstrationen ska ske och i vilka former är inte klart. Ålands producentförbunds vd Henry Lindström är mycket orolig för att de planerade nedskärningarna drabbar näringen allt för hårt. En utredning som landskapsregeringen tog del av tidigare i veckan visar att miljöstödet till jordbruket har haft en gynnsam effekt på miljön. Löslig fosfor i vattnen runt Åland har minskat med upp till 24 procent på tio år. Jordbrukaren Yvonne Mattsson i Sund tror att många går ur miljöstödssystemet och börjar gödsla markerna mera igen, med ökade miljöproblem som följd, om inte stödet hålls på minst nuvarande nivå. På tisdag har landskapsregeringens strategigrupp för EU-programmen möte där de här frågorna diskuteras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »