Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 mars, 2011 - 16:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Jomala slopar kommunala nämnder

I Jomala ska från och med nästa år kommunfullmäktige tar över nämndernas arbete. Det föreslår kommunstyrelsen. Alla nämnder förutom byggnadsnämnden, som enligt lag är obligatorisk, ska dras in. Målet med omorganisationen är att de personer som är invalda i just kommunfullmäktige ska ha större möjlighet att kunna ta beslut i olika frågor. -Det är inte en sammanslagning av nämnder, vi drar in nämnder och bildar i stället beredningsorgan under fullmäktige, säger vikarierande kommundirektör Carolina Sandell. Kommunstyrelsen tror att förslaget kommer att bli attraktivare att sitta i kommunfullmäktige om man får större makt och möjlighet att påverka. Det ska också göra beslutsvägen inom kommunen enklare att förstå. Kommunfullmäktige i Jomala ska ta ställning till förslaget den 5 april.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »