Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 juni, 2022 - 15:28Uppdaterad: onsdag, 29 juni, 2022 - 16:22
  • Utvecklingsminister Alfons Röblom (HI), Johan Ehn och lantrådet Veronica Thörnroos (C). Foto Dan Sjöblom ÅRTV

Johan Ehn blir Ålands representant i Helsingfors

Johan Ehn får den nya tjänsten som Ålands representant i Helsingfors. Det presenterades alldeles nyss på en presskonferens.

- Mitt intresse för Åland, åländsk politik och självstyrelsen har alltid funnits där, det har pumpat runt i mitt blod. Jag har under dryga tre år hållit mig undan dagspolitiken men mitt intresse för frågor som rör axeln Helsingfors-Mariehamn har bibehållits. Jag har faktiskt själv funderat tidigare på att en sådan här tjänst skulle behövas och efter att ha funderat en tid så kom jag på att det här är en chans som inte erbjuds så ofta så jag måste söka, annars ångrar jag mig under resten av mitt liv, säger Johan Ehn.

Han inleder sin tjänst den 1 september.
- Jag ser framför mig ett "Team Åland" som ska jobba tillsammans i Helsingfors för att hitta vägar framåt i frågor som är tuffa för Åland. Jag hoppas kunna bidra med att skapa nätverk så att jag kan knyta ihop människor som är de rätta att prata med varandra, säger Johan Ehn.

Ålandskontoret, som i september byter namn till Ålands representation i Helsingfors är landskapsregeringens representationskontor i resten av landet. Syftet är att verka proaktivt inom områden som ligger inom både riksdagens och lagtingets lagstiftningsbehörighet.

Johan Ehn är för närvarande alarmmästare vid Landskapsalarmcentralen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »