Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 september, 2011 - 13:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

-Jag har följt normerna<br>säger Holländer om kritiken

Landskapsregeringens internrevisor Leif Holländer avstår från att kommentera i sak den skarpa kritik som ledande internrevisorn Magnus Lundberg riktade mot honom i Ålands Radio i går. Leif Holländer har på begäran av läkaren Mogens Lindén utrett ÅHS förvaltningschef Peter Rasks agerande i samband med Rasks hustrus fem dagar långa vikariat inom ÅHS. Magnus Lundberg fördömde kraftigt Leif Holländers agerande och ansåg bland annat att det var helt förkastligt och att det skadat internrevisionens oberoende. -Som revisor har jag ett ansvar och kan inte kommentera kritiken för Ålands folk, min uppfattning är att jag följt de normsystem som gäller, säger Leif Holländer. Han säger sig lita på det rättsvårdande systemet och ser gärna att JO utreder frågan som kan bli offentlig om kanske ett år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »