Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 februari, 2011 - 12:40Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Isturlistor förbereds

-Det finns ännu inget beslut om att införa isturlistor i skärgårdstrafiken, däremot håller vi på att ta fram förslag till sådana OM de skulle behövas. Det säger hamn- och broingenjör Ian Bergström på trafikavdelningen som för närvarande diskuterar med kommunerna om inskränkningar i trafiken om isläget skulle kräva det. Ännu har skärgårdstrafiken inte haft några stora isproblem vilket gör att många i skärgården uppfattar isturlistorna som kamouflerade sparturlistor. -Kör vi på som vanligt i isen får vi både ökade bunkerkostnader och mera övertider och kan inte hålla vår budget, säger Ian Bergström. Alla frigående färjor berörs av minskad trafik i det förslag som nu diskuteras. Håller sig temperaturen kring noll kan trafiken fortsätta som vanligt, men får vi två veckor med minus tio grader blir det isturlista tror Ian Bergström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »