Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 juni, 2010 - 11:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Internationellt skeppsregister<br>utreds i Sverige

Ett svenskt internationellt skeppsregister utreds som bäst i Sverige på beställning av kommunikationsminister Åsa Torstensson. Syftet med registret är att sänka redarnas lönekostnader genom att släppa in utomeuropeiska låglönebesättningar på svenska fartyg som man redan har gjort i Norge och Danmark. Det här oroar de svenska sjöfacken som nu slår larm också till sina åländska och finländska kolleger. Mats Perämaa ansvarar för sjöfartsfrågor i landskapsregeringen. För honom var det en nyhet att en utredning redan är tillsatt och arbetar med frågan, men han ifrågasätter ändå om det finns en politisk majoritet för de här tankegångarna inom den borgerliga regeringen i Sverige. Samtidigt konstaterar han att det är val i Sverige i höst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »